Vieringenrooster 2020-2021

  11 november 2020

  Vieringenrooster 2020-2021

   Jaarthema: Bezinning en verbinding 
   

  Wie verbindt mij, houdt mij bij elkaar? 

  Inleiding op het jaarthema

  Voor het jaar 2020-2021 is als thema gekozen ‘Bezinning en verbinding’. 

  Dat dit thema ons aanspreekt is niet verwonderlijk.
  Sinds in maart van dit jaar het corona virus onder ons is en het openbare leven zo ingrijpend veranderd is, ervaren we wat het woord “Verbinding” voor ons betekent. We kregen er allemaal mee te maken Er werden pijnlijke besluiten genomen: verzorgingshuizen en scholen gingen dicht, grenzen werden gesloten en samenkomsten verboden. Zo ook werden we als geloofsgemeenschap met deze lock down geconfronteerd en konden we niet samen in de kapel bijeen komen om te vieren, te zingen en bidden. We misten de ontmoetingen en nabijheid van elkaar. 
   

  Te midden van de nood kwamen er ook mooie dingen naar boven. Er bleek genoeg bezieling binnen onze groep om de vieringen voor te bereiden. De teksten werden digitaal toegestuurd, met verwijzing naar de liederen die we via YouTube konden afluisteren. Via een wekelijkse rubriek deelden we met elkaar helende ervaringen en onderling waren en zijn er veel contacten. Later vierden we in huiskamers met kleine groepen en in september waren we blij om eindelijk weer samen te kunnen zijn in de kapel. Helaas is op dit moment, oktober 2020, de wereld om ons heen opnieuw stil gezet en zijn de verbindingen weer aangesnoerd. Hoe zal het verder gaan? 
   

  In dit nieuwe jaarprogramma reiken we ideeën en materiaal aan om ook onder deze bijzondere omstandigheden onze themavieringen vorm en inhoud te blijven geven. 
   

  De subtitel - Wie verbindt mij, houdt mij bij elkaar – is ontleend aan een gezongen mantra (van Chris Fictoor) en nodigt ons allen uit van harte mee te doen: door vieringen mee voor te bereiden, mee te denken en door er gewoon te zijn en wat van je te laten horen. 
   

  De vieringengroep.

  bijeenkomsten : Kapel van Viecuri medisch centrum • Merseloseweg 130 • 5801 CE Venray